Diensten

Signiom Automatisering biedt verschillende diensten aan voor het beheer van uw ICT omgeving zoals een all-in beheercontract. Onze ervaren consultants helpen u om ICT problemen op te lossen die niet zozeer met de techniek te maken hebben maar meer met de inrichting van uw bedrijfsprocessen, communicatie of met andere ICT partners en het efficiënt inzetten van uw resources. Signiom Automatisering ondersteunt u graag bij uw ICT projecten, zowel in de aansturing en begeleiding waarbij we aan uw zijde kijken naar de beste oplossingen die worden geboden, de transities voor u begeleiden en de communicatie met leveranciers en rapportages voor u uitvoeren, maar uiteraard ook in de uitvoering van uw projecten.

Beheer

Adequaat onderhoud, efficiënt beheer en snelle ondersteuning bij eventuele problemen zijn van groot belang voor uw bedrijf. Uw bedrijfsprocessen zijn voor een belangrijk deel afhankelijk geworden van uw ICT omgeving, waardoor de beschikbaarheid van deze omgeving net zo veel impact heeft op uw bedrijfsvoering als bijvoorbeeld de stroomvoorziening van uw bedrijfspand. Als uw computersystemen niet goed werken, kunnen uw medewerkers hun werk niet volledig doen, en kost het u dus tijd en geld.

Signiom Automatisering adviseert u graag over de inzet van ICT binnen uw bedrijf, we verzorgen de installaties, het beheer en onderhoud van uw netwerk. Of het nu om 2 of 500 werkplekken gaat, wij hebben een passende oplossing voor u in huis. Onze specialisten weten wat er speelt in de zakelijke markt en zijn op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen. Zij kunnen u daardoor optimaal adviseren en assisteren bij het beschikbaar houden van uw ICT omgeving.

Uitgangspunt bij het aanleggen van ICT infrastructuren is bij Signiom het waarborgen van continuïteit. Onze oplossingen zijn altijd toegespitst op uw organisatie en hebben duidelijk toegevoegde waarde. We leveren naast alle diensten ook hard- en software en zijn daarbij merk- en platformonafhankelijk. Onze brede kennis en ervaring stellen ons in staat de voordelen van meerdere platformen (Microsoft, Apple, Linux, Novell) te combineren.

Door het toepassen van structureel onderhoud, het installeren van remote beheersoplossingen en het doorvoeren van standaardisering is het mogelijk een zeer betrouwbare ICT infrastructuur te realiseren, dat is dan ook altijd onze doelstelling! Wij kunnen deze omgeving voor u beheren volgens vaste afspraken over bereikbaarheid en oplostijden, in combinatie met een vast maandelijks tarief voor al het beheer en de ondersteuning die uw bedrijf nodig heeft. Daarnaast zorgen wij altijd voor een goed gedocumenteerd systeem en houden wij alle werkzaamheden aan uw netwerk bij in ons beheerpakket zodat alle wijzigingen en instellingen altijd voor alle betrokkenen inzichtelijk zijn.

Door middel van onze bijbehorende Service Level Agreements worden vooraf alle afspraken duidelijk op papier gezet. Elk SLA bestaat uit een aantal standaard modules en een maatwerk gedeelte, zodat de afspraken perfect aansluiten bij uw wensen en bedrijfsvoering. Met een SLA nemen wij de volledige beheerverantwoordelijkheid van u over, alsof wij uw interne ICT medewerker zijn. Met een SLA hoeft u zich over uw automatisering dus geen zorgen meer te maken en regelt u met één vast maandbedrag alles via één aanspreekpunt. In een kort gesprek leggen wij u graag alle mogelijkheden uit. Daarnaast bieden wij u een QuickScan aan, waarmee u een overzicht van uw huidige omgeving krijgt. Deze QuickScan kunnen wij vervolgens ook gebruiken om u een SLA aanbieding te doen die specifiek op uw netwerk is toegespitst.

Consultancy

Signiom helpt u ook graag bij het nadenken over uw huidige en toekomstige ICT omgeving. Hierbij kunnen wij als onafhankelijke partij helpen met bijvoorbeeld het opstellen van een ICT beleidsplan of een bedrijfscontinuïteitsplan. Daarnaast helpen wij u graag bij het onderhandelen met externe partijen, waarbij wij de rol als uw interne technisch adviseur op ons nemen. In deze trajecten kunnen we u ondersteunen bij het beoordelen van voorstellen en de aanbesteding voor een project, en tijdens de transities helpen in de contacten tussen uw organisatie en de uitvoerende partijen. Op deze manier hoeft u zelf geen mensen vrij te maken en kennis te hebben van de technische uitvoering van een transitie en zorgen wij voor reguliere updates en rapportages zodat u altijd een compleet overzicht hebt van de voortgang van een project, zonder daarbij details te moeten bespreken.

Automatisering kan uitermate effectief worden ingezet om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen en te stroomlijnen. Vaak betekent dit echter wel dat systemen en processen van een aantal verschillende leveranciers gegevens moeten uitwisselen of dat u gegevens uit verschillende pakketten wilt samenvoegen om een beter, sneller en betrouwbaarder overzicht te krijgen van de status van uw bedrijf of specifieke processen binnen uw bedrijf. Signiom kan u ondersteunen door uw verschillende systemen en processen te integreren en gegevens eenduidig en centraal beschikbaar te maken. Daarnaast kan Signiom ook specifieke software voor uw omgeving helpen selecteren of maken waardoor uw bedrijfsprocessen nog beter gebruik kunnen maken van de efficiëntie van uw ICT omgeving.

Projecten

Al uw projecten kunnen wij voor u uitvoeren, van projectmanagement tot de uiteindelijke uitvoer en oplevering toe. Ieder project wordt vooraf uitgebreid besproken en in een aantal fases vastgelegd. Voor iedere fase kunnen wij, indien gewenst, een vaste prijs afgeven, maar op basis van nacalculatie is natuurlijk ook mogelijk. Voor projecten maken wij gebruik van Prince2 methodieken en eventueel uw eigen methodiek. Bij al onze projecten kijken wij naar de integratie in uw bedrijf en ICT. Een project is geen losstaand geheel, maar moet ondersteunen om de huidige omgeving te verbeteren of uit te breiden zodat uw bedrijf daar meteen na oplevering de voordelen van heeft. Bij Sigiom Automatisering is een project dan ook pas opgeleverd als niet alleen het technische gedeelte klaar is, maar ook compleet is geïntegreerd in de bestaande omgeving.